TRS Mungóbab
Rövid leírás: A mungóbab valószínűleg nem annyira ismert, mint a csicseriborsó vagy a lencse. Annál is inkább érdemes odafigyelni rájuk. Ezek az apró, jellegzetes zöldbabok számos ételben jól használhatók, a levesektől a desszertekig. Nem kell őket olyan sokáig áztatni, mint más hüvelyeseket, és nagyon könnyen csíráznak.
Kiszerelés: 500g, 1Kg
Kategória: | Hüvelyesek |
---|
TRS Mungóbab
A mungóbabot Indiában "Matki" néven ismerik. Kis hüvelyekben nőnek, amelyeket télen szednek le, szárítanak és dolgoznak fel. Ezeket a babokat főként Délkelet-Ázsiában termesztik.
A babnak magas az oldható rosttartalma, ami segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Sok ásványi anyagot tartalmaznak, és alacsony nátriumtartalmuk miatt jót tesznek a magas vérnyomásproblémák esetén.
Felhasználás előtt csak áztassa be 2-3 órára, majd főzze körülbelül 15-20 percig. Ezenkívül mindenképpen érdemes kipróbálni, hogy hagyja őket csírázni. A csíráztatott hüvelyesek nagyon értékes vitamin- és ásványianyag-források. Ezután felhasználhatja őket salátákhoz vagy kenhető krémekhez.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!